Pedicure praktijk Arnhem

Pedicure praktijk Arnhem

Mijn naam is Teddy Heuveling-Ploeg eigenaar van pedicure praktijk Arnhem. Ik ben een gediplomeerd pedicure en een door ProVoet erkende pedicure. Ook ben ik geregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor Pedicures ( KRP), waardoor veel van de behandelingen worden vergoed door verzekeringsmaatschappijen.

Provoet gediplomeerd

Een Provoet kwaliteit register pedicure is gediplomeerd, gespecialiseerd en vakbekwaam.
– hygiënisch, zorgvuldig en kwaliteitsbewust – op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op vakgebied.

Om kwaliteit en professionaliteit te waarborgen werk ik uitsluitend volgens de code van de pedicure voetverzorging (dit zijn richtlijnen met betrekking tot Arbo,hygiëne en milieu ) met gesteriliseerde instrumenten, via de nieuwste technieken en met hoogwaardige kwaliteitsproducten.

Specialiteiten

Specialiteiten

Als gediplomeerde pedicure heb ik mij na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Daarom kan ik u ook gespecialiseerde behandelingen aanbieden voor Diabetes en reumapatiënten, oudere, verwaarloosde en spastische voet.

NextPrev

Eczeem behandelen

Zwemmers eczeem is geen eczeem maar een schimmelinfectie.

De sporen van schimmels bevinden zich vooral in gemeenschappelijke ruimtes zoals douches, zwembaden, sporthallen en sauna’s.

Ook het dragen van slecht ventilerende schoenen, die zweetvoeten veroorzaken, kunnen zorgen voor een voetschimmel. Bij zwemmerseczeem ontstaat roodheid en schilfering van de huid, meestal beginnend tussen de vierde en vijfde (kleine) teen.

Er kunnen pijnlijke kloofjes ontstaan. Later kan de infectie zich uitbreiden naar de voetzool (waarbij kleine met pus gevulde bultjes ontstaan) of naar de nagels (zogenaamde kalknagels).

Loopt men onverhoopt toch zwemmerseczeem op, dan is behandeling mogelijk met schimmelbestrijdende middelen.

De huisarts of pedicure kan geneesmiddelen voorschrijven die een hardnekkige schimmelinfectie sneller en grondiger kunnen bestrijden.

Bij de behandeling is wel geduld nodig, tenminste enkele weken. Niet alleen de voeten, maar ook de sokken en schoenen dienen goed behandeld te worden, om te voorkomen dat de schimmel later weer terugkomt.